Samlı Solar'dan örnek çatı uygulaması !!!

Samlı Solar Enerji 50kwe altı yeni tip şartnameye uygun olarak hazırlanacak olan 27,25 kwp lik projenin anlaşmasını yaptı.

Ağustos ayının son haftasında Tedaş Genel Müdürlüğü tarafından yayınlanan ve 50 kwe altı on grid sistemlerin elektrik dağıtım firmaları tarafından takip edilmesini sağlayan tip şartnameye görehazırlanacak olan proje, Türkiye'de hayata geçecek olan ilk projelerden birsi olma niteliği taşıyor. GES yatırımı, Gaziantep'in Oğuzeli ilçesinde bulunan bir bağ evinin çatısına kurulacak.

Yılda 41.800 kwh elektrik üretecek olan sistem 29.218 ton Co2'nin salınımını engellemiş olacak. Kurulacak olan sistem yatırımcının bütün elektrik ihtiyacını karşılayacağı gibi, her ay elektrik satışıdan gelir elde etmesine de olanak sağlıyor.

Samlı Solar Enerji 50 kwe altı yeni tip şartnameye uygun olarak hazırlamış olan 26 kwp lik projenin montajını tamamladı. TEDAŞ kabul aşamasına gelen projede 100 adet 260 watt lık CW Enerji Member of Telefunken Semiconductor marka PC güneş paneli, 1 adet de ABB TRIO 27,6 TL marka inverter kullanıldı.

Gaziantep'te ki özel bir bağ evinin terasına kurulan sistem, yatırımcının özellikle yaz aylarında yapmış olduğu yüksek kullanımın tamamını karşılayan güzel bir öz tüketim  projesi olmasıyla dikkat çekiyor.

Samlı Solar'dan örnek çatı uygulaması !!!